Trøndersodd
2 juni 2020
I Trøndelag er sodd festmat, og serveres til alle livets store begivenheter. Sodden er like fin å tilberede på grillen. Til denne Urnorske grillvrien trenger du en støpejernskjele til Kokegropen din.
Trøndersodd:
(10 porsjoner)
2 1⁄2 kg grytekjøtt av lam med bein (fårikålkjøtt)
4 l vann
2 ss salt
2 kg potet
SODDBOLLER
600 g kjøttdeig av lam
2 ts salt
1 ts potetmel
1 ts malt ingefær
1 ts malt muskat
1 ts pepper
2 dl kremfløte
10 stk gulrot i skiver eller biter
I Trøndelag er sodd festmat, og serveres til alle livets store begivenheter. Sodden er like fin å tilberede på grillen. Til denne Urnorske grillvrien trenger du en støpejernskjele til Kokegropen din.
Trøndersodd:
(10 porsjoner)
2 1⁄2 kg grytekjøtt av lam med bein (fårikålkjøtt)
4 l vann
2 ss salt
2 kg potet
SODDBOLLER
600 g kjøttdeig av lam
2 ts salt
1 ts potetmel
1 ts malt ingefær
1 ts malt muskat
1 ts pepper
2 dl kremfløte
10 stk gulrot i skiver eller biter
Fremgangsmåte:
- Legg kjøttet i støpejernsgryta, hell på kaldt vann og kok opp. Tilsett salt. Senk varmen, bruk indirekte varme, og la kjøttet trekke i ca. 2 timer, eller til det løsner fra beina.
- Kok potetene møre i lettsaltet vann på sidebrenneren.
- Ta kjøttet ut av kraften og la det av avkjøles
- litt. Fjern ben, fett og hinner, og skjær kjøttet i
- 2x2 cm biter. Sil kraften og ha den tilbake i gryten.
- Rør lammekjøttdeig og salt til det blir seigt.
- Bland inn potetmel og krydder, og spe med fløte.
- Form farsen til små boller med teskje og ha dem
- over i den varme kraften etter hvert. La bollene
- trekke i 10-12 minutter.
- Gi gulrøttene et raskt oppkok.
- Ha kjøttet tilbake i kraften.
Server rykende varm med kokte poteter, og på Urnorsk vis må du legge til skjenning eller flatbrød.
Relevante Produkter:
-
 699,-
Legg i handlekurv -
Gassgrill Fryd
Ikke på nettlager
9 999,-
Les mer
-
Matoppskrifter
Grillet laks med agurksalat
-
Matoppskrifter
Pestomarinade
-
Matoppskrifter
Soppsmørbrød på grillen