Grillet laks med agurksalat

31 mai 2020

Fisk er Norges nasjonalskatt, og laks er en klar favoritt for store og små. Denne tradisjonelle oppskriften tar laksen til nye høyder!

Grillet laks:

(4 porsjoner)
800 g laksefilet
1 lime
3 ss flytende honning
1 ss rapsolje
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Agurksalat:

2 stk agurk
1 boks hermetiske kikerter
1 stk rødløk
1⁄2 potte finhakket frisk dill
2 ss finhakket bladpersille
100 g norsk hvitmuggost

Dressing:

1⁄2 dl olivenolje
1 stk lime
1 ss brunt sukker
1⁄2 ts chilikrydder
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Slik gjør du:
  1. Bland sammen dressingingrediensene i en skål.
  2. Skjær agurk i tynne skiver, ha i en skål.
  3. Skyll kikertene i kaldt vann. La vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk.
  4. Skjær rødløk i skiver. Ha løken og finhakkede urter i med agurken. Smuldre over hvitmuggost til slutt.
  5. Pensle laksefiletene med rapsolje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
  6. Rør sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden. Pensle flere ganger.
  7. Hell dressingen over agurksalaten rett før servering og bland godt.
  8. Server glasert grillet laksefilet sammen med agurksalat. Bakte poteter og rømme smaker ekstra godt med!