Pannekaker med bringebærsaus og vaniljeis

2 juni 2020

Nyt en herlig, varm pannekakedessert, nystekt og servert rett fra bålpannen! Våre nystekte pannekaker, tilberedt med kjærlighet over bålet, vil garantert tilfredsstille smaksløkene dine.  Hvem kan si nei til en bålpanne-godbit som dette?

Det er den perfekte måten å avslutte en utendørsmiddag på, eller kose seg med under stjernene.

Pannekaker:

4 egg
200 g mel
4 dl melk
Litt salt 
½ teskje vaniljeekstrakt

Bringebærsaus:

400 g fryst bringebær
100 g friske bringebær
1 dl sukker
0,5 dl vann
1 ts vaniljesukker
2 spiseskjeer hakkede mandler

Fremgangsmåte:
  1. Legg en pizzastein på bålpanneristen. La steinen bli varm, minst 5 minutter.
  2. Pisk egg og mel til en glatt masse. Tilsett melk og vanilje, pisk til en tynn deig. Stek på pizzasteinen (eller i stekepanne om du vil).
  3. Kok opp vann og tilsett sukker. Ha i fryste bringebær, kok opp og rør rundt. Mos bærene med en tresleiv (kan lages på forhånd og oppbevares i en boks eller flaske).
  4. Avkjøl sausen.
  5. Server pannekakene på en tallerken med en kule vaniljeis, hell bringebærsaus over og pynt med hakkede mandler.

Les mer