Mariannes munker

31 mai 2020

Munker tilberedt i munkejern over bål eller bålpanne er en favoritt blant store og små - imponer med denne oppskriften!

Ved hjelp av munkejernet Gropa og denne oppskriften kan du nyte denne deilige turmatfavoritten over enten bålet eller bålpannen.

Dette trenger du
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts natron (kan erstattes med bakepulver)
1 ts vaniljesukker
Liten klype salt
2 egg
1,7 dl kefir
Smør til munkejernet
Melisdryss
 
Nok til ca. 10-15 munker. Doble oppskriften ved behov.

Slik går du frem

  1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en bolle
  2. Rør deretter inn vispede egg og kefir
  3. Pass på at munkejernet er varmt, men ikke for varmt. Smør jernet med litt smør
  4. Fyll ca. to spiseskjeer med røre i gropen, pass på at du ikke fyller opp helt til kanten
  5. Snu når munkene er blitt lysebrune under, vipp opp med en gaffel for å se
  6. Snu deretter jevnlig til munkene er stekt jevnt over
  7. Dryss til slutt over melis og nyt munkene varme!

 
Tips: både ferdigstekte munker og munkerøren kan fint fryses, men husk at varme munker smaker definitivt best!