Mariannes munker

31 mai 2020

Mariannes munker, tilberedt i vårt praktiske munkejern Gropa over bål eller bålpanne, har raskt blitt en uimotståelig favoritt blant både store og små. Den delikate duften av nybakte munker som siver ut i luften, gir en forsmak på den deilige smaksopplevelsen som venter. Oppskrift finner du her!

Ved hjelp av munkejernet Gropa og denne oppskriften kan du nyte denne deilige turmatfavoritten over enten bålet eller bålpannen.

Munker:

2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts natron (kan erstattes med bakepulver)
1 ts vaniljesukker
Liten klype salt
2 egg
1,7 dl kefir
Smør til munkejernet
Melisdryss
 
Nok til ca. 10-15 munker. Doble oppskriften ved behov.

Fremgangsmåte:

Bland alle tørre ingredienser sammen i en bolle
Rør deretter inn vispede egg og kefir
Pass på at munkejernet er varmt, men ikke for varmt. Smør jernet med litt smør
Fyll ca. to spiseskjeer med røre i gropen, pass på at du ikke fyller opp helt til kanten
Snu når munkene er blitt lysebrune under, vipp opp med en gaffel for å se
Snu deretter jevnlig til munkene er stekt jevnt over
Dryss til slutt over melis og nyt munkene varme!
 
Tips: både ferdigstekte munker og munkerøren kan fint fryses, men husk at varme munker smaker definitivt best!

Munkejern_Gropa.jpg
Munkejern Gropa og Bålpanne Jette.

Les mer