Pestomarinert lam fra Syden

2 juni 2020

Mørt lammekjøtt, grillet cherrytomater og blomkål, og en deilig hjemmelaget pesto hører til høstens smaker. Og det smaker akkurat like godt som det ser ut!

Pestomarinert lam:

(ca. 4 personer)
2 lammefileter
½ plante hakket basilikum
1 hvitløksfedd
25 g revet parmesan
10 g ristet pinjekjerner
1 dl jomfruolivenolje
1 blomkål
Cherrytomater
Salt og pepper

Spinat-sauté:

200 g spinat
50 g sjalottløk
1 spiseskje olivenolje
Salt

Fremgangsmåte:
  1. Miks sammen basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesanost og olivenolje til en pesto.
  2. Heng grillpannen i stativet, la den bli en moderat varme. Stek lammefiletene i grillpannen i ca. 10 minutter. Smør dem med pesto og stek i ytterligere 1-2 minutter. Legg lammefiletene ut på kanten hvor det ikke er så kraftig varme.
  3. Tilbered spinat-sauteen der lammefiletene lå.
  4. Surr – uten å brune – sjalottløk og spinat sammen i grillpannen, og smak til med salt.
  5. Skjer opp blomkål i mindre buketter, og grill de sammen med cherrytomater på bålristen.
  6. Serveres med poteter du kan steke i grillpannen på ditt bålkjøkken.