Potetvaffel med urnorsk vri

31 mai 2020

Det finnes like mange vaffeloppskrifter som året er langt - vaffelen er nemlig en overraskende allsidig godbit. Bytt ut et par ingredienser, og du kan by på et lite herremåltid med disse potetvaflene!

Norge er en stolt vaffel- og potetnasjon, så hvorfor ikke prøve deg på potetvafler over bålet med vaffeljern Bakels?

Potetvaffel:

300 gram kokte, kalde poteter
300 gram hvetemel
3,3 dl melk
1,5 ts bakepulver
80 gram smør
2,3 dl kaldt vann

Fremgangsmåte:
  1. Bland mesteparten av melet sammen med melet. La blandingen hvile i 1,5 timer.
  2. Smelt smøret.
  3. Mos potetene godt.
  4. Bland resten av melet sammen med bakepulveret.
  5. Bland alle ingrediensene (bortsett fra vannet) sammen.
  6. Tilsett det kalde vannet rett før steking - pass på å vispe ekstra godt.
  7. Stek potetvaflene i vaffeljern over bålet eller bålpannen.

 
PS.: smaker ekstra godt servert med litt bacon, rømme, rødløk og salat.

Relevante produkter

vaffeljern.jpg
Vaffeljern Bakels i full sving.