Deilige muffins på hytta
17 februar 2023
Deilige og smakfulle muffins er perfekt til å stekes i gasskomfyren på hytta. Prøv deg frem med å tilsette blåbær, revet sitronskall, hakket sjokoladebiter eller eplebiter for å piffe opp muffinsene litt ekstra.
Du kan pynte de med deilig smakfull smørkrem, melisglasur eller drysse over melis. Pynt de med strøssel eller friske bær, det er kun fantasien som setter grenser.
Denne oppskriften kan du fint gjøre om til sjokolademuffins. Tilsett 1,5 ss med kakaopulver så får du sjokolademuffins ut av samme røra.
Muffins
Denne oppskriften gir deg ca 12 saftige muffins
125 g sukker
2 stk egg
1 dl melk
1 dl smør
195 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur
150 g smør
0.5 dl kremfløte
250 g melis
1.5 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Muffins
- Varm opp gasskomfyren på 175 grader.
- Pisk sammen egg og sukker i en bolle til du har en luftig blanding. Rør inn smør og melk.
- Så blander du inn vaniljesukker, mel og bakepulver sammen. Ha i litt og litt for å unngå klumper og rør godt om til du har en fin og jevn røre.
- Vil du teste med sjokoladebiter eller friske blåbær, så tilfører du dette i røra. Alt fra sjokoladebiter, til syltetøy eller friske bær passer utmerket i muffins.
- Sett muffinsformene på et stekebrett eller i et muffinsbrett. Fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle. Husk å sette flere muffinsformer opp på hverandre, så blir de mer stabile og du får penere muffins.
- Stek muffinsene på nederste rille i gasskomfyren i cirka 15 minutter.
Glasur
- Pisk sammen romtemperert smør, kremfløte, melis og vaniljesukker til en glatt glasur.
- Vil du ha litt farge på glasuren, kan du ha i litt konditorfarge i røren.
- Smør glasuren på avkjølte muffins eller bruk en kremsprøyte med stor tupp til å lage fluffy glasurtopper.
Muffins i Gasskomfyr Elegance
Tips til bruk av gasskomfyr
- Temperaturen stilles inn ved hjelp av et temperaturskjema som følger med de fleste komfyrer. I noen tilfeller vil det lønne seg å stille temperaturen noe høyere enn det skjemaet forteller deg.
- Forvarm ovnen i 20 minutter først, stekeovnens temperatur vil da stabilisere seg og forbli stabil når muffinsen kommer inn.
- Muffinsformen bør være av aluminium eller teflon. Og forsikre deg at formen ikke berører stekeovnens bakside.
- For å reflektere noe av varmen anbefaler vi bruk av aluminiumsfolie som bakepapir på stekebrettet.
- Fordi varmen kommer fra bunnen, kan du prøve deg frem med å sette brettet en rille høyere enn det du er vant til fra elektriske komfyrer.
- Man kan også legge en pizzastein under muffinsene for å begrense undervarmen.
Gasstekeovner har kun én brenner, og denne sitter midt i på bunnen inni ovnen. Luften sirkuleres i hele ovnskammeret og fører til en jevn temperatur. – Våre gasstekeovner kommer med to stekebrett, og setter man det ekstra i bunnen vil dette gjøre varmefordelingen optimal.
Relevante produkter
-
 5 599,-
Legg i handlekurv
Les mer
-
Matoppskrifter
Fruktspyd med malibusirup
-
Matoppskrifter
Brokkolisalat med sprø bacon
-
Matoppskrifter
Fars urnorske finnbiff