Brokkolisalat med sprø bacon

22 juni 2022

Brokkolisalat er et frisk og godt tilbehør til grillmaten, og passer perfekt til både kjøtt og fisk. Den deilige kombinasjonen av søtt og salt er en favoritt blant store og små. Den er enkel å lage og passer året rundt som tilbehør eller som en deilig lunsj alene!


Brokkolisalat
•    1 stk brokkoli
•    100 gr bacon
•    1 stk rødløk
•    30 g rosiner
•    35 g pinjekjerner (naturell)

Dressing
•    2 dl majones
•    1 ss sukker
•    2 ss hvitvinseddik

Slik gjør du:

  1. Kutt bacon i biter, du kan bruke både bacon i terninger eller strimler, stek bacon sprø i panna på grillen og sett den til side mens du lager resten av salaten. 
  2. Visp sammen majones, sukker og hvitvinseddiken i en skål,  en god hvitvinseddik hever smaken på salaten.
  3. Rens brokkolien i vann, og del den i mindre buketter, bruk også stilken! 
  4. Bland sammen brokkoli, med majonesdressingen, ha i rosiner, rødløk og pinjekjerner. Til slutt har du bacon over rett før servering, da vil baconet holde seg sprø.

Tips! Friske norske bringebær er også godt i salaten.