Fruktspyd med malibusirup

2 juni 2021

La deg friste av denne forfriskende fruktdesserten tilberedt over grillen eller bålpannen. Server gjerne med kokossorbet, eventuelt vaniljeis rullet i koksflak.

Malibusirup

80 g smør
100 g brunt sukker
4 cl mørk rom
4 cl Malibu
1 spiseskje revet kokos
½ teskje kardemomme

Fruktspyd

1 moden, søt ananas
2 epler
1 klementin
1 banan
10 jordbær
2-3 fiken
4-8 grillspyd i tre som har ligget i vann

Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør og brunt sukker i støpejerngryta over bålet. Tilsett resten av ingrediensene og varm det til en sirup. Pass på at det ikke koker!
  2. Skjær skallet av ananasen. Del opp all frukt i biter. Stikk bitene på grillspydene og smør med malibusirupen. Spar litt til anretningen!
  3. Heng grillristen i stativet og grill fruktspydene ved moderat varme til de blir gylne.
  4. Anrett fruktspydet på en tallerken og hell resten av malibusirupen over.
  5. Server gjerne med kokossorbet, eventuelt vaniljeis rullet i koksflak.