Bestemor Vigdis sveler med multekrem

13 desember 2022

Deilige sveler servert med multer fra Rondane, blandet med myk, pisket krem.
Denne oppskriften er en enkel juledessert, som bestemor serverer rundt bålpanna hver jul.

Sveler:
  • 4 egg
  • 6 ss sukker
  • 500 gr hvetemel
  • 1 ss strøket natron
  • 1,5 ts hornsalt
  • 1 L kefir
  • 2 ss smeltet smør

Visp sammen egg og sukker.
Bland sammen hvetemel, natron og hornsalt.
Bland i litt og litt kefir mens du rører om og ha smeltet smør til slutt.
Svelene steks på Steketakke Svela over bålpannen, rett på bålet, eller over ditt gassbluss på gasskomfyren.

Multekrem:
  • 2 pk kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 dl multebær

​​​​Pisk sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem og rør inn multebærene til slutt.

Tips: Dryss gjerne litt hakket mandler over for litt ekstra crunsh.

20221119_145617.jpg