Ananasspyd med malibusirup
2 juni 2021

La deg friste av denne forfriskende desserten tilberedt over bålpannen.
Malibusirup
80 g smør
100 g brunt sukker
4 cl mørk rom
4 cl Malibu
1 spiseskje revet kokos
½ teskje kardemomme
Ananasspyd
1 moden, søt ananas
4-8 grillspyd i tre som har ligget i vann
Slik går du frem
- Smelt smør og brunt sukker i støpejerngryta over bålet. Tilsett resten av ingrediensene og varm det til en sirup. Pass på at det ikke koker!
- Skjær skallet av ananasen. Del ananasen i 8 båter, og skjær opp i 1 cm tykke trekanter. Stikk trekantene på grillspydene og smør med malibusirupen. Spar litt til anretningen!
- Heng grillristen i stativet og grill ananasspydene ved moderat varme til de blir gylne.
- Anrett spydet på en tallerken og hell resten av malibusirupen over.
- Server gjerne med kokossorbet, eventuelt vaniljeis rullet i koksflak.