Ananasspyd med malibusirup

2 juni 2021

La deg friste av denne forfriskende desserten tilberedt over bålpannen.

Malibusirup
80 g smør
100 g brunt sukker
4 cl mørk rom
4 cl Malibu
1 spiseskje revet kokos
½ teskje kardemomme

Ananasspyd
1 moden, søt ananas
4-8 grillspyd i tre som har ligget i vann

Slik går du frem

  1. Smelt smør og brunt sukker i støpejerngryta over bålet. Tilsett resten av ingrediensene og varm det til en sirup. Pass på at det ikke koker!
  2. Skjær skallet av ananasen. Del ananasen i 8 båter, og skjær opp i 1 cm tykke trekanter. Stikk trekantene på grillspydene og smør med malibusirupen. Spar litt til anretningen!
  3. Heng grillristen i stativet og grill ananasspydene ved moderat varme til de blir gylne.
  4. Anrett spydet på en tallerken og hell resten av malibusirupen over.
  5. Server gjerne med kokossorbet, eventuelt vaniljeis rullet i koksflak.