Urtesmør

29 mai 2020

Perfekt for å gi ekstra smak til kylling, hvit fisk og grillet skalldyr. Og spesielt godt til grillmat!

Urtesmør lager du enkelt selv. Rør smøret mykt og tilsett friske urter som rosmarin, timian eller dill. Smør kan du smake til med nesten hva det skal være av f.eks. hvitløk, sitron, lime, karri, chili, pepper osv.

Urtesmør:

1/4 kg saltet, gjerne syrlig smør
Finhakkete friske urter etter smak, f.eks: rosmarin, timian, salvie, persille
1-4 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts paprikapulver
En klype cayennepepper
Salt/pepper

Fremgangsmåte:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen for hånd i en glassbolle.
  2. Smøret bør ikke være for mykt, men være passe temper-ert, så man kan kna det inn i urtene med en gaffel.
  3. Smak til med nok salt, det bringer alle smakene frem.
  4. Form ruller med ønsket tykkelse i matpapir, og legg i fryser eller kjøleskap.
  5. Bør stå i minimum to timer. Bruk gjerne Røros-smør, Setesdalssmør eller Kvitseidsmør – eller lag smøret selv!