Grillet kveite

31 mai 2020

Fisk på grillen trenger ikke være vanskelig, jo enklere jo bedre!  La deg friste til å prøve denne metoden og imponer dine gjester med perfekt tilberedt, og smakfull kveite som smelter på tungen.

Grillet Kveite:

800 gram kveite
4 ts salt
4 ss olivenolje
3 fedd finhakket hvitløk
Sitronpepper
Fersk timian

Fremgangsmåte:
  1. Salt kveiten i 15 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken. Pensle med et tynt lag olivenolje. Krydre med sitronpepper og annet krydder du ønsker
  2. Pass på at grillen er ordentlig god og varm. Legg fisken på aluminiumsfolie for et perfekt resultat hver gang. Ønsker du å grille rett på risten må du passe på at støpejernristene er minst 250 grader for at fisken ikke skal sette seg fast.
  3. Ved grilling rett på risten: lukk lokket med en gang, og la fisken grilles i 2 minutter før du åpner lokket og vender. Grill på 2 minutter på den andre siden under lukket lokk. Flytt deretter fisken over på aluminiumsfolie.
  4. La fisken nå en kjernetemperatur på rundt 45 grader.
  5. Strø over fersk timian og server rykende varm fra grillen!

KBL_3792_FIX.jpeg
Grillet kveite og grønnsaker på gassgrillen Vilja