Urnorsk røkelakspizza

1 juni 2020

Ta smaksløkene med på en oppdagelsesreise gjennom Norges naturskjønne smaker med vår oppskrift på Urnorsk Røkelakspizza. Denne hyllesten til lokal smak og rustikk grilltradisjon kombinerer den delikate røykte laksen med en sprø, pizzabunn – skapt for å tilfredsstille de mest kresne ganer.

Pizza på grillen gir en deilig, sprø pizzabunn - akkurat slik du vil ha! Tilberedes på Bakstespaden, grilles på Bakstehellen.

Røkelakspizza:

2 dl creme fraiche
2 dl ost, f.eks. mozzarella
8 skiver røkelaks
4-6 grønn asparges
2 ss olje
Mel til pizzaspade
Ferdig tilberedt pizzadeig

Slik går du frem:
  1. Ha godt med mel på Bakstespaden. Rull ut og form pizzadeigen på Bakstespaden. Pass på at den enkelt glir på pizzaspaden, bruk eventuelt mer mel.
  2. Bruk pizzaspaden til å flytte deigen over til den varme pizzasteinen. Grill pizzabunnen på steinen i ca. 1-2 minutter, til den får litt farge.
  3. Pensle aspargesen med olivenolje før du legger aspargesen på grillen. Grill et par minutter til de er møre.
  4. Ta pizzabunnen av pizzasteinen, og tilbake på Bakstespaden. La den nygrillede siden ligge opp.
  5. Smør creme fraiche på pizzadeigen.
  6. Strø osten over.
  7. Legg skivene med røkelaks utover pizzaen.
  8. Legg de ferdiggrillede aspargesene på pizzaen.
  9. Flytt pizzaen tilbake til pizzasteinen og grill over indirekte varme (husk å lukke grillens lokk) til osten har smeltet.
  10. Pynt gjerne med litt dill rett før pizzaen skal serveres!

Les mer