Gassgrill Vilja
Ikke på nettlager
13 september 2021
Ribbe kan nytes rundt alle tider i året, og kan være ekstra spennende når det lages på grillen. Ribbe er en juletradisjon for mange norske familier.
Ca 400-500g tynnribbe per person
Salt og pepper
Finn frem en skarp kniv og kutt opp et rutemønster på skinnet til ribben. Dette gjør det lettere for svoren å bli sprø, i tillegg til at man unngår at kjøttet krøller seg sammen.
Nå er ribben klar for tørrmarinade. Her kan du velge selv hva du ønsker at ribben skal smake, men i mange tilfeller holder det med salt og pepper.
Gni kjøttet godt inn med krydderet du har valgt cirka 1 til 2 dager før grilling. Legg kjøttet på et fat og dekk til godt før du legger det kjølig.
Kjøttet bør tas frem noen timer før grilling.
Tips: Om du har tid og tålmodighet anbefaler vi deg å prøve langtidsgrillet ribbe. Her gjør du det samme som skrevet over, bortsett fra at ribben starter på grillen på 100 °C fram til den har nådd 60 °C i kjernetemperatur. Dette kan bidra til en mer saftig og mør ribbe. Gjerne prøv deg fram selv for å finne fram til din foretrukne metode.
Gjerne improviser tilbehør etter sesong! På høsten er for eksempel norsk sopp, norske aspargesbønner og poteter i sesong. Her kan du la fantasien løpe fritt. Vi anbefaler å pare den grillede ribben med våre høstfylte potetskall med kantarell og aspargesbønner. Oppskriften finner du på nettsiden vår.