Malenes pinnekjøttpizza

27 september 2021

Italiensk og Norsk matkultur kan høres ut som en underlig blanding, men det funker! Her får du en enkel måte du kan gjøre tradisjonell Norsk mat mer spennende.

Pizzabunn:

  • 7 dl hvetemel
  • 3 dl lunkent vann
  • ½ pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • Pizzasaus:
  • ½ boks crème fraîche
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss pizzakrydder (oregano og basilikum)
  • 1 klype salt
  • Fyll:
  • Pinnekjøttrester
  • Syltet rødkål
  • 150 g revet ost (gjerne mozzarella)
  • 1 pakke rucola

 

  1. Bland samme alt av ingredienser i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
  2. Deigen må eltes i ca 10-15 minutter. Etter du har gjort dette skal deigen settes til heving i 1 time.
  3. Mens deigen heves, kan du bruke tiden på å lage pizzasausen. Her kan du bruke vanlig rød pizzasaus, men vi anbefaler å prøve ut en enkel, hvit pizzasaus.
  4. Finhakk hvitløk og tilsett crème fraîche sammen med krydderet. Kjøl ned pizzasausen til den skal brukes
  5. Nå er det på tide å varme opp grillen. Her anbefaler vi å bruke pizzastein baksthelle, fordi det bidrar til en mye bedre skorpe på pizzaen.
  6. Sett pizzasteinen midt på grillen og sikt temperaturen mot 280 grader.
  7. Form pizzaen og fyll på med pizzasaus, ost og pinnekjøttet.
  8. Ved hjelp av en pizzaspade overfører du pizzaen til pizzasteinen.
  9. Når pizzaen ser nesten ferdig ut legger du på den syltede rødkålen.
  10. Steketiden kan variere, men siden pizzaen tilberedes på så høy varme blir den ferdig på noen minutter.


Greit å vite: Når du griller pizzaen din på høy varme kan det komme mørke flekker på bunnen. Det kan se ut som pizzaen din da er brent, men det er bare positivt. De små mørke flekkene gir en god smak og er faktisk noe flere kokker mener gjør pizzaen bedre.