Persilleolje

8 april 2020

Til grillstekte poteter

 

0,5 dl olivenolje
En kvast persille, finhakket
1-2 fedd finhakket hvitløk
Salt/pepper

 

 

Vask 10-15 små poteter godt, og kok dem forsiktig i 5-10 minutter med skallet på.

De må ikke bli gjennomkokt eller sprekke i skallet, men være møre ca. halvveis gjennom. Ta dem ut av vannet og legg på et papir så all fuktighet fordamper.

Putt dem så i en beholder mens de fortsatt er varme, og hell oljeblandingen over (den kan være ganske godt saltet).

Potetene bør være dekket av olje eller vendes av og til så alt tar smak.

Potetene kan ligge i oljen lenge, og gjerne bli avkjølt underveis – også til dagen etter. Stek potetene sakte på støpejernsristen og/eller på "hvilehyllen".

Potetene kan være "ferdige" lenge, men kan pensles mer med oljen underveis for ikke å tørke ut. Ikke pakk potetene inn i aluminiumsfolie, da blir de mer kokt enn bakt. Og skallet er best når det er sprøtt!