Grillet reinsdyrfilet

31 mai 2020

Reinsdyrfilet er mørt og smakfullt, og noe av det mest urnorske og eksklusive vi kan by på her i landet. Men det behøver ikke være komplisert for det! Denne varianten serveres med en rødvinssaus og grillede grønnsaker.

Reinsdyrfilet:

Indrefilet av reinsdyr
5 dl rødvin
En kvast rosmarin og timian
Litt havsalt
En liten neve pepperkorn
Smør til steking

Grønnsaker:

En rødbet
4 gulrøtter
10 champignoner
Amadinepoteter
Salt og pepper
Litt smør

Rødvinssaus:

Et stort glass rødvin
Tre dl god kraft
Sjallottløk
Sukker
Smør
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen rødvin, rosmarin, timian, salt og pepper i en bolle. La reinsdyrfileten marinére i blandingen i kjøleskap i minst én time.
  2. Del potetene i to. Grilles på grillrist eller grillplate med noen ferske urter.
  3. Lag saus. Fres sjallottløk i litt smeltet smør. Tilsett rødvin og kraft og redusér til ca. halvparten. Smak til med salt, pepper og sukker. Rør inn en klatt smør rett før servering.
  4. Skjær grønnsakene opp i strimler. Grill 3 grønnsakene på rist, eller i grønnsakskurven i kokegropen.
  5. Grill reinsdyrfileten slik du foretrekker.