Paella med Norsk vri

31 mai 2020

Er du klar for å ta smaksløkene dine med på en reise til Spanias solfylte kyst, men med en liten twist? Vi har gitt den klassiske paellaen en helt egen, norsk identitet ved å bruke ferske delikatesser fra våre egne fjorder. Tenk deg saftige blåskjell, salte reker og deilig kylling som får spille hovedrollen i denne rustikke retten – alt tilberedt over en knitrende bålpanne i friluft!

Paella:

(4 porsjoner)
 250 g friske, rensede norske blåskjell
500 g parboiled ris
1 liter hvitvin
Litt kyllingbuljong
1 g hel safran
600 g kyllingbryst i strimler
400 g reker
250 g blåskjell
1 stk. rød paprika i terninger
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g sukkererter i strimler
Salt og pepper til smak

bon_fire_m_paella.jpeg

Fremgangsmåte:
  1. Hell hvitvinen og kyllingbuljongen i støpejernsgryten sammen med safran og blåskjell.
  2. La det koke til blåskjellene åpner seg. Ta blåskjellene ut, sett til siden i en skål.
  3. Tilsett ris, kylling, reker, paprika og kamskjell. La det hele koke, rør en gang iblant til risen har absorbert all væsken.
  4. Tilsett blåskjellene og sukkererter, og smak til med salt og pepper.


P.S.: Hvis risen absorberer væsken raskere enn risen blir ferdig, tilsetter du litt vann eller vin for å unngå at det brenner seg.

Vel bekomme!