Paella med Norsk vri
31 mai 2020
Er du klar for å ta smaksløkene dine med på en reise til Spanias solfylte kyst, men med en liten twist? Vi har gitt den klassiske paellaen en helt egen, norsk identitet ved å bruke ferske delikatesser fra våre egne fjorder. Tenk deg saftige blåskjell, salte reker og deilig kylling som får spille hovedrollen i denne rustikke retten – alt tilberedt over en knitrende bålpanne i friluft!
Paella:
(4 porsjoner)
250 g friske, rensede norske blåskjell
500 g parboiled ris
1 liter hvitvin
Litt kyllingbuljong
1 g hel safran
600 g kyllingbryst i strimler
400 g reker
250 g blåskjell
1 stk. rød paprika i terninger
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g sukkererter i strimler
Salt og pepper til smak
Fremgangsmåte:
- Hell hvitvinen og kyllingbuljongen i støpejernsgryten sammen med safran og blåskjell.
- La det koke til blåskjellene åpner seg. Ta blåskjellene ut, sett til siden i en skål.
- Tilsett ris, kylling, reker, paprika og kamskjell. La det hele koke, rør en gang iblant til risen har absorbert all væsken.
- Tilsett blåskjellene og sukkererter, og smak til med salt og pepper.
P.S.: Hvis risen absorberer væsken raskere enn risen blir ferdig, tilsetter du litt vann eller vin for å unngå at det brenner seg.
Vel bekomme!
Relevante produkter
-
Bålpanne Embla
Ikke på nettlager
1 999,- -
Bålpanne Jette
Ikke på nettlager
2 999,-
Les mer
-
Matoppskrifter
Klassisk ostesmørbrød over bålet
-
Matoppskrifter
Bestemor Vigdis sveler med multekrem
-
Matoppskrifter
Fars urnorske finnbiff