Grillet Lindesnes-hummer med urtesmør

31 mai 2020

Grillet norsk hummer er en klassiker, og med et ordentlig godt urtesmør er det duket for et enkelt og luksuriøst grillmåltid.

Hummer:

(6 personer)
6 stk norsk hummer
3 l vann
300 g romtemperert godt smør
2 sitroner
3 ss tørket estragon
2 håndfuller frisk kruspersille
3 fedd hvitløk
50 g havsalt
Isvann
Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:
  1. Kok opp vannet i støpejernsgryten i Kokegropen. Tilsett salt - vannet skal være like salt som sjøen!
  2. Kok hummeren i ca. 2 minutter. Avkjøl deretter i isvann.
  3. Del hummeren i to på langs. Fjern tarm og pave.
  4. Krydre hummerkjøttet med pepper og salt
  5. Bland sammen smør, sitronsaft, estragon, finhakket hvitløksfedd og fordel over hummerkjøttet på alle halvdelene
  6. Grill hummeren med skallet ned i ca. 15 minutter, til hummerkjøttet er fast
  7. Server med godt, nybakt brød og litt majones!