Forenklet viltgryte for bålpanne

19 desember 2020

Denne forenklede vilgryten er en enkel og fleksibel oppskrift - perfekt i bålpannen eller på grillen i Kokegropen.

Viltgryte:

1½ kg elg- eller reinsdyrkjøtt i terninger
225 gram bacon skåret i terninger
½ kg sopp skåret i skive,r f.eks. kantarell
1 vårløk
1 rødløk
3 stk gulrøtter i terninger
½ liter fløte
Tilsett eventuelt tomater om du ønsker
3 fedd finhakket hvitløk
2 dl oksekraft eller vann
Et par klyper salt og pepper, enebær og en kvist frisk timian.

 

Fremgangsmåte:
  1. Stek bacon. Brun deretter kjøttet i baconfettet.
  2. Tilsett hvitløk, vårløk og rødløk, sopp, gulrøtter og om ønskelig, tomat.
  3. Hell over kraften. Krydre med salt, pepper, enebær og timian.
  4. La retten putre i vei i rundt 1 time. Fem minutter før servering tilsetter du fløten.

 
Tips: En liten klunk med rødvin kan gjerne erstatte noe av kraften!
 
Husk at det meste av ingrediensene kan erstattes, bruk det du allerede har i kjøleskapet! Ingen vårløk eller rødløk? Bruk en vanlig løk, eller noen sjalottløk om det skulle ligge i grønnsaksskuffen. Mangler du fløte kan du for eksempel erstatte dette med rømme eller creme fraiche.

Les mer