Wok-bønner

29 mai 2020

Denne bønneretten er perfekt tilbehør til nesten alle typer kjøtt, fugl og fisk, og er rask og enkel å lage. Det er viktig at bønnene er friske og fine, og helst av den tynne typen.

Wok-bønner:

500 gram fine grønne bønner
2 spiseskjeer rapsolje
3-5 hvitløkfedd, grovhakket
3-5 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje finstrimlet ingefær
En neve pinjekjerner (kan droppes)

Fremgangsmåte:
  1. Skjær av endene på bønnene, og legg dem i kaldt vann i minimum et kvarter. Etter at de har suget til seg vannet og blitt crispe og fine kan de gjerne ligge i en bolle i kjøleskapet til de skal brukes. La bønnene renne av seg på et kjøkkenpapir før du begynner stekingen.
  2. Varm opp oljen til det ryker litt av den, den skal være skikkelig varm. Putt så oppi bønnene og wok dem til de har fått en lett gylden farge utenpå.
  3. Tilsett hvitløk og ingefær mens du wok-er litt til, men pass på at ikke hvitløken brenner seg i pannen.
  4. Hvis du vil ha i pinjekjærner, noe som gir retten en litt mildere og rundere smak, tilsettes disse mot slutten, og de kan med fordel ha vært tørr-ristet på forhånd.
  5. Helt til slutt heller du over soya-sausen, og helst en type som ikke er for salt, for eksempel grønn Kikkoman. Bland sammen, og server rykende varm!

Les mer