Hvitløksmør

31 mai 2021

Lag hjemmelaget hvitløksmør selv, så får du det akkurat slik du vil ha det. Hvitløksmør passer til nesten alt og det er enkelt å lage selv. Det holder i kjøleskapet i 2-3 uker, og smaker nydelig på grillet kjøtt, brød eller grillede maiskolber.

Hvitløksmør:

1/4 kg saltet, gjerne syrlig smør
2-8 fedd finhakket hvitløk
Finhakket persille
En klype cayennepepper (eller mer)
Noen dråper sitron
Salt/pepper

​​​​​​Fremgangsmåte:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen for hånd i en glassbolle.
  2. Smøret bør ikke være for mykt, men være passe temper-ert, så man kan kna det inn i urtene med en gaffel.
  3. Smak til med nok salt, det bringer alle smakene frem.
  4. Form ruller med ønsket tykkelse i matpapir, og legg i fryser eller kjøleskap.

Bør stå i minimum to timer. Bruk gjerne Røros-smør, Setesdalssmør eller Kvitseidsmør – eller lag smøret selv!