Halloween: Gulrot- og gresskarsuppe over bålpanna

28 oktober 2024

Når den kalde høstluften setter inn og skumringen senker seg, er det ingenting som slår en varmende gryte med suppe over bålet. Denne Halloween-inspirerte gulrot- og gresskarsuppen med et hint av chili bringer både varme og smak til kalde høstkvelder. Perfekt å lage når man samles rundt bålpanna, hvor suppen bobler og sprer en deilig duft som lokker både små og store hekser og trollmenn.

Med støpejernsgryte kokegryta over bålet blir denne retten et samlingspunkt under Halloween feiringen. Barna kan sitte med ansiktene malte som gresskar og spøkelser mens de slurper i seg den fløyelsmyke suppen, sammen med de voksne.

Denne smakfulle gulrot- og gresskarsuppen er perfekt å lage i en bålgryte over bålpannen, og bringer høstens beste smaker rett til hagen eller hytta. Perfekt for Halloween feiring, eller bare for en kveld ute med stjerner og varme flammer.
 

KBL_3937.jpeg
Bålpanne Jette

Ingredienser:
  • 1 middels stort gresskar (ca. 1 kg), skrelt og kuttet i biter
  • 3 store gulrøtter, skrelt og skåret i biter
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket (fjern frøene for mildere smak)
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 boks kokosmelk (400 ml) eller fløte for ekstra kremte konsistens
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • Friske urter til topping (f.eks. koriander eller persille)
  • Rømme eller crème fraîche (valgfritt)
  • Gresskarkjerner til pynt (valgfritt)
     
Fremgangsmåte:
  1. Forbered bålpannen: Tenn bålet, og plasser støpejernsgryte kokegryta over bålpannen.
  2. Stek grønnsakene: Ha olivenoljen i gryta, og tilsett løk, hvitløk og chili. La det surre i noen minutter til løken er myk og blank.
  3. Tilsett gresskar og gulrøtter: Rør inn gresskarbitene og gulrøttene, og stek dem i 5-6 minutter til de begynner å bli litt myke.
  4. Kok opp: Hell over grønnsaksbuljongen, og la det småkoke over bålpannen i ca. 20-30 minutter, til gresskaret og gulrøttene er helt møre. Rør av og til, og tilpass varmen ved å flytte gryta litt vekk fra den varmeste delen av bålet hvis det koker for kraftig.
  5. Kjør glatt med stavmikser: Ta gryta forsiktig av bålpannen, og bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt og kremte. Tilsett kokosmelk eller fløte, og smak til med salt og pepper.
  6. Servering: Sett gryta tilbake på bålpannen for å holde suppen varm. Server i skåler, toppet med friske urter, en skje rømme og sprø gresskarkjerner.
     

Tips: Server suppen med nybakt brød eller pinnebrød for en ekstra koselig opplevelse rundt bålet.

Her er oppskriften som garantert setter stemningen for en lun, smakfull og spøkelsesaktig kveld rundt bålpanna!