Tips for grilling på kullgrill!
4 april 2019
Kullgrillen har en stolt tradisjon og sterke røtter i hele Skandinavia, og er for mange selve symbolet på sommerens ankomst. Enten du skal lage mat til familien eller har behov for noe med større kapasitet, er det få ting som kan måle seg med den røkte smaken av mat grillet over kull.
Urnorske kullgriller
Den klassiske Kulegrill Freda er en romslig, klassisk kulegrill som gir deg svært god kontroll på varmen for et perfekt grillresultat. Den er svært godt egnet for norske forhold, og med den avtagbare askeoppsamleren som medfølger er oppsamling av aske ikke lenger noe problem. Freda har også en øvre og en nedre ventilasjonsring som gir deg full kontroll over varmen. Ved å regulere disse får du total kontroll både på hvor mye varme du slipper ut i tillegg til hvor store flammene kan bli, ettersom mindre oksygen gir mindre flammer. Hun har også et romslig grillareal på Ø 54 cm hvor du har god plass for både direkte og indirekte grilling.
Har du et behov for enda større kapasitet er Tønnegrill Odis et spennende alternativ. Dette er en kullgrill med stor kapasitet for deg som griller mye mat samtidig! Utover det at man får den unike røkte smaken kun grilling med kull gir, har den stor kapasitet med sitt store grillareal, fordelt på to store grillrister. Disse ristene kan man justere på i høyden, noe som gjør det mulig å grille all slags mat, ettersom dette tillater deg å ha stålkontroll på temperaturen. Denne grillen tåler tøff bruk i norsk klima. Odis har også to store hjul som gjør henne plasseringsvennlig og lett å flytte.
Begge modellene passer dermed utmerket til tilbereding av all slags mat, her er det kun fantasien som setter grenser!
Kullgrillen er en klassiker i mange hager og bakgårder. Den karakteristiske røkte smaken på kjøttet kjenner du spesielt godt når du griller med kullgrill - enda en god grunn til å gå til anskaffelse av en kullgrill. Kullgrillene i Urnorsk-serien er skapt for norsk vær og klima, og er like gode å grille på året rundt, sommer som vinter!
-
 89,-
Legg i handlekurv
Enkle tips til grilling på kullgriller
- Bruk tennbriketter eller små mengder tennvæske ved opptenning av kullgrill.
- Vær tålmodig! Ikke begynn grillingen for tidlig, vent til grillen er skikkelig varm og kullet er hvitt.
- Sett grillrister inn med matolje. Dette forhindrer at maten setter seg fast.
- Aldri bruk tennvæske på varm grill!
- Fjern lokket før du tenner opp. Kontroller at ventilen i bunnen er lukket på kulegrillen. Merk: For passende lufting fjerner du den oppsamlede asken fra bunnen av grillen ved behov (bare hvis kullet er helt utbrent). Kullet trenger oksygen for å brenne, så du må sørge for at ingenting dekker til luftehullene.
- Ved fjerning av lokket under steking er det bedre å løfte det til siden enn rett opp. Hvis du løfter det rett opp, kan det skape et sug som drar med seg aske opp i maten.
Slik tenner du en kullgrill
- Bruk kvalitetsgrillkull eller briketter ved grillingen.
- Legg grillkull eller briketter i pyramideform i grillskålen.
- Anvend ikke mer kull enn at det dekker kullristen, da dette vil kunne gi for høy temperatur for riktig grilling og skade grillens lakkering. Ved grilling over lengre tid, etterfylles kull jevnlig etter hvert som det brenner opp.
- Hell litt tennvæske over grillkullet.
- Tenn grillkullet etter ca. 1 minutt.
- Etter ca. 15-20 minutter begynner kullet å bli grått av aske og da har kullet nådd riktig temperatur og kan fordeles jevnt.
- Den innsmurte grillristen kan settes på plass og det er klart for å begynne å grille.
Nyt fritiden med urnorsk på grillen!
Les mer
-
Hage og grill
Opplevelser rundt grillen
-
Matoppskrifter
Biff av entrecôte
-
Matoppskrifter
Grillet lammeskank på en seng av spinat