Slik bruker du grønnsakspanne Betekorg

9 mai 2017

Grillmat skal være raskt og enkelt, men det er ingen grunn til å droppe grønnsakene av den grunn! Lag et deilig grillmåltid med grønnsaker og sjømat tilberedt i grønnsakspannen Betekorg.

Det finnes få ting som er enklere enn å slenge et par pølser og noen burgere på grillen om sommeren. Grillmat i hverdagen skal være raskt og enkelt, men rask og enkel mat trenger ikke å bety usunn og kjedelig mat.
 
Grill grønnsaker
Grønnsaker på grillen er både enkelt og godt, og helt nødvendig hvis man griller hele sommeren. Som kjent skal helst halvparten av tallerkenen bestå av noe sunt og grønt, og dette gjelder også når du griller. Grønnsaker blir raskt ferdig på grillen, og de er svært lette å tilberede.
 
Våre topp tre grønnsaker på grillen:

  • Brekkbønner - I grillkurven med litt olivenolje, og litt smør når de er ferdig grillet
  • Aubergine - penslet med olivenolje, grillet rett på grillristen
  • Sjampinjong - på grillspyd, penslet med smør, dill og salt

 

Perfekt resultat med grønnsakspannen
En grønnsakspanne, eller grillkurv, er en - du gjettet det - en panne perfekt for tilberedning av grønnsaker på grillen. Men du kan også bruke den på bålet, på gassblusset eller over bålpannen. Grønnsakspanne Betekorg er laget i solid stål som gjør at den både tåler høy varme og varer lenge.
 
 Vegetarretter på grillen
Grilling er kanskje ikke det man oftest assosierer med vegetarianere, men det er i ferd med å endre seg. Flere og flere har et kosthold med mindre kjøtt og mer grønnsaker. Er du en ekte karnivore er det likevel viktig å kunne tilberede mer enn en perfekt biff, og en Betekorg er en perfekt snarvei med en sulten grønnsakselsker til bords.



Stek, ikke kok
En grønnsakspanne uten hull hadde i grunn vært en stekepanne, men Betekorgen har flere hull i seg som sikrer at du faktisk griller maten, ikke koker den. Du er derfor sikret den typiske grillsmaken på maten du lager i grønnsakspannen.

BBQ_grillmat_5.jpg

Scampi, poteter, chorizo…
Det er ikke bare grønnsaker du kan tilberede i din grillkurv. Igjen er det kun fantasien som setter grenser: sjømat er en sikker favoritt på grillen som både utvider grillmat-reportoiret og er svært imponerende.

Scampi, sitron, chorizo, potet, sjalottløk og maiskolber (i mindre biter) er en utmerket start - det blir ikke enklere enn dette!

 
Maiskolbe med en twist:
Bland sammen smør, finhakket koriander, en spiseskje limejuice og skall fra en halv lime. Form til en pølse og pakk inn i plastfolie, og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Skjær maiskolbene opp i 4-5 like store deler. Grill maisen i grillkurven.
Server maiskolbene med limesmør - enklere og bedre blir det ikke!

 
Enkel å rengjøre
Grillmat skal være lettvint og rakst, og minimalt med oppvask er den beste bonusen. Grønnsakspannen er lett å rengjøre takket være en non-stick overflate som gjør oppvasken lekende lett, men også gjør at maten i pannen ikke brenner seg fast.