Søtpotet-, selleri-og jordskokksuppe

31 mai 2020

På en kjølig kveld er det lite som kan måle seg med en god suppe. Også den tilberedes gjerne på grillen i Kokegropa eller over bålpannen. Her har vi laget en deilig søtpotet-, selleri- og jordskokksuppe.

(8 porsjoner)

2 ss smør
3 fedd hvitløk
Ca 900 gram jordskokk
1,2 kg søtpotet
400 gram sellerirot
Salt og pepper
0,5 dl melk

Slik går du frem

  1. Varm smøret på middels varme i støpejerngryta. Legg i hvitløk og stek under omrøring til det begynner å dufte.
  2. Ha i grønnsakene, smak til med salt og en sjenerøs mengde pepper. Stek til de begynner å bli gylne.
  3. Hell i varmt vann (eller kraft om du vil) som bare akkurat skal dekke grønnsakene, og gi et oppkok. I Kokegropen på grillen: senk varmen til middels lav med indirekte varme, lukk grillens lokk. Over bålpannen: hev støpejerngryta og sett på lokket.
  4. Kok til grønnsakene er gjennomkokte og veldig myke. Vend av og til for å hindre at grønnsakene fester seg til bunnen.
  5. Rør inn melken (og litt mer vann hvis blandingen er for tykk), og bruk en potetstamper til du oppnår ønsket konsistens.Topp gjerne med noen friske urter og litt paprika, samt nykvernet pepper.