Bålpanne i påsken - familiens nye samlingspunkt!

10 april 2019

Med påsken rett rundt hjørnet, trekker mange i landet til fjells for å tilbringe fridagene med sine nærmeste. Og hva passer vel bedre på påskefjellet enn en skikkelig Urnorsk bålpanne? Enten du er en entusiastisk matlager over åpen flamme eller bare ønsker å nyte varmen, er bålpannen et ideelt samlingspunkt som gir deg og familien en minneverdig naturopplevelse.

Hvis du ikke allerede har en, er det kanskje på tide å skaffe deg en før påsken setter inn for fullt. Kos deg med de nære og kjære rundt bålet og skap fantastiske påskeøyeblikk i naturen!

Her kan du lage all slags deilig mat - og avslutte med en kopp kaffe!

 
Egnet til all slags utendørs bruk

Bålpannen forlenger dagene i påskeværet, er perfekt egnet til all utendørs bruk.

- Bålpannen er prikken over i’en, sier Marianne Haug.

Hun fortsetter: - Den forbedrer rett og slett tiden man tilbringer utendørs, og det er lite som kan måle seg med kombinasjonen av frisk fjelluft og bålduft i klærene!

Bålpannene fra Sunwind kommer selvsagt også med et mangfold av ekstrautstyr vi anbefaler å utforske. Med en bålpanne har du dermed utallige gode grunner for å tenne bål så ofte det lar seg gjøre!

Fra bålpanne til bålkjøkken

For, en bålpanne er ikke bare en bålpanne - det er et bålkjøkken. Det er virkelig bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke en bålpanne til. Har du for eksempel vært på fisketur, kan du tilberede din egen fisk på risten over bålet, samtidig baker du et par poteter, og koker noen grønnsaker - et herremåltid på en, to, tre!

 
Arme riddere over bålpannen

Det er ingen tvil om at rykende mat laget over bål slår de fleste matpakker ned i støvlene – spesielt ute i det fri! Hva med å benyttes seg av denne enkle oppskriften på arme riddere neste gang familien er samlet rundt bålpannen.Vår variant er laget med vanlig loff, men fremgangsmåten er lik for alle typer brød; de forberedes og klargjøres over bålpannen.

french toast.jpeg

Dette trenger du
6 skiver loff eller annet brød
3 stk egg
2 ss sukker
3 dl helmelk
½ ts kardemomme
½ ts kanel
Fremgangsmåte

  • Visp egg lett sammen med sukker, melk, kardemomme og kanel. Hell deretter blandingen i en bred skål.
  • Legg loffskiver i røren og la dem bli bløte helt igjennom.
  • Ta opp brødskivene og stek dem direkte på bålpannens grillrist. Stek på begge sider til de er pent gyllenbrune.
  • Legg på tallerken og gjerne dryss over med ferske bær og melis eller vaniljesukker før du serverer.
  • Tips! Pass på at flammene ikke står for høyt, slik at man brenner loffskivene!

Nyt fritiden med våre Urnorske bålpanner, i ett med naturen, akkurat slik vi nordmenn liker det.