Badstue – Bra for hår og helse!

20 mai 2022

Hårpleie kan være vanskelig og tar tid. Det finnes derimot snarveier slik at det kan bli enklere. Er du for eksempel glad i lange og avslappende badstuebad, kan du faktisk gjennomføre hårpleien samtidig. Her kan du lese mer om hvordan du tar vare på håret mens du tar badstue. Badstuebad er nemlig både avslappende og bra for helsa. Lukt er også en viktig del av opplevelsen i badstuen. Lær deg hvordan du forbereder det perfekte badstuebadet og sett frem din favoritt badstueduft fra Harvia.

Velg en sjampo som fungerer for din hårtype.

Påfør sjampo i håret ditt. La sjampoen være på i noen minutter for å fjerne floker. Etter sjamponering, fordel balsam i håret og masser det inn i hodebunnen. Prøv å fordele den med en kam for et enda bedre resultat.

Vått hår er mer sårbart, så her er det viktig at du er forsiktig. Følg instruksjonene på pakken: 2-5 minutter er nok tid for håret til å absorbere produktene. Varmen fra badstuen øker effekten av balsamen og gir deg et bedre resultat. Allikevel anbefaler vi at du dekker håret til med et håndkle da overdreven varme kan være skadelig. 

Stress kan ha negative effekter på hårveksten og huden din. Visste du at hodebunnen din har muskler som kan bli anspent akkurat som andre muskler i kroppen din? Stress påvirker hårvekst, normal utskilling av sebum og kan til og med forårsake hårtap. 

Ikke alle er klar over hvoran badstuen skjemmer bort kroppen vår og aktiverer sansene våre. Lyden av vann som treffer badstuesteinene, den varme dampen som stiger opp fra badstueovnen og den kalde drikken som nytes på badstuebenkene er alle gode eksempler på hvordan badstuebad aktiverer sansene dine. 

Harvia_Luhta_saunatextiles_f2.jpg
 

Badstuedufter bidrar til en komplett badstueopplevelse

Harvias allsidige utvalg av badstuedufter vekker sansene dine og deres brede utvalg av forskjellige dufter gir alle mulighet til å velge deres favoritt. 

Badstueduftene fra Harvia skaper fantastiske badstueopplevelser. Med disse Harvia  badstueduftene kan du skape akkurat den typen atmosfære du ønsker i badstuen. Er du i humør for frisk peppermynte eller eukalyptus for å åpne opp luftveiene? Eller kanskje du vil gjenskape den avslappende atmosfæren til en sommerbadstuehytte? Da er kanskje duften av finsk midtsommerbjørk, tradisjonell tjære eller furu noe for deg. 

Bland badstuevannet med badstueduften du ønsker. Lukk øynene dine. Fordyp deg i varmen og duften som strømmer gjennom badstuen. 

Harvia_SaunaScents_400ml_f3.jpg

Fem alternativer å velge mellom for å løfte badstuestemningen

Eukalyptus

Den forfriskende duften av eukalyptus balanserer sinnet, beroliger og åpner luftveiene. Harvia eukalyptus badstueduft fyller badstuerommet med en naturlig og frisk duft. Med Eukalyptus-badstueduften skaper du en autentisk spa-atmosfære i hjemmebadstuen.

Bjørk

Harvia bjørkeduft er en kombinasjon av sommerstemning og bjørkeskog i flaskeform. Duften gir badstuebaderen en grønn og sensuell aromatisk atmosfære som liver opp badstueopplevelsen. Med denne duften vil du nyte den friske bjørkeduften i badstuen din hele året.

Peppermynte

Ønsker du et forfriskende badstuebad? I så fall er Harvia peppermynte et godt valg. Den friske peppermyntebadstueduften er også ideell for hyggelige badstueøyeblikk etter å ha vært aktiv, ettersom peppermynte er forfriskende for en sliten kropp.

Furu

Med duften av furu får du følelsen av å ta et badstuebad midt i den norske furuskogen. Duften formidler de beste aspektene ved en skog - rike dufter og en avslappende atmosfære. Påfør duften av furu på dampvannet ditt og nyt den avslappende og beroligende atmosfæren fra furuskogen i din badstue.

Tjære

Tjære er en tradisjonell finsk badstueduft. Tjære har blitt brukt lenge i finske hudpleieprodukter, og blir sett på som en tradisjonell duft. Harvia tjæreduft kombinerer gammel mystikk med den myke duften av finsk røykbadstue, som skaper en autentisk badstueatmosfære for deres hjemmebadstue.