Så ofte er Mika på hytta etter å ha kjøpt varmeovnen Wallas

12 juli 2017

Se finske Mika Salminen fortelle hvordan varmeovnen Wallas 40 har økt komforten på hans hytte.

- Wallas varmeovn er ekstremt viktig for vår hytte, sier Mika Salminen.

Hundre kilometer fra Åbo ligger Fiskö-øya i skjærgården. For tre år siden installerte Mika Salminen en Wallas varmeovn på hytta. Fjernstyringen på Wallasen er Salminen spesielt fornøyd med, spesielt om vinteren når været er ekstra tøft på Fiskö.

Mer enn tre timer etter avgang fra Åbo, og tre fergeturer senere ser vi øyas okerfargede hus og robuste natur. Salminen viser oss rundt på hytta hvor varmeovnen ble installart for tre år siden.

- Hytta er veldig viktig for oss, det er her vi slapper av og kommer oss vekk fra hverdagens mas. I fjor var vi her i 150 dager, vi kommer hit så ofte som mulig året rundt, forklarer Salminen.

Tøffe forhold – et varmt rom
Hytta ble bygget i 2009. Innvendig kan temperaturen synke ned til -5 grader på kalde vinternetter. Tidligere måtte Salminen varme opp hytta med vanlig vedfyrt peis når han ankom hytta sent om kvelden, mens Wallas varmeovn kan fjernstyres med en enkel SMS eller via app.

- Hvis vi kom en helg om vinteren, var det rett og slett for lite tid til å få varmet opp hytta. Med fjernstyringen på Wallasen kan jeg varme opp hytta kvelden før, eller morgenen jeg skal dit, sier Salminen.

Verdt prisen
I tillegg til Wallas varmeovn har Salminen tidligere kjøpt både solcelleanlegg og vindkraftverk fra Sunwind; disse produserte ikke nok strøm til oppvarming om vinteren. For tre år siden fant Salminen Wallas varmeovner på Sunwind sine nettsider.

- Den har vært verdt hver krone. Virkelig, det hjelper så mye at vi kan sette på varmeovnen dagen før ankomst. I tillegg kan vi fjernstyre og skru på lysene ved hjelp av samme fjernstyring, det er en stor fordel når vi ankommer en mørk kveld.

Enkel installasjon
Salminen sin Wallas går på diesel, og han installerte den selv. Han boret et hull i veggen, hvor eksosgassene går ut.

- Den er lett å installere, og har gode instruksjoner. Selvfølgelig, hvis du har ti tommeltotter er det mulig å få den installert hvis forhandleren tilbyr dette.

Om du velger å drifte din Wallas på diesel eller parafin, er helt opp til deg.

Salminen har kun positive ting å si om Wallas varmeovn fra Sunwind.

- For oss er ovnen veldig viktig. Jeg vil asbolutt anbefale den til andre. Den er stille, luktfri, pålitelig og vi har ikke hatt noen problemer med den. Wallas varmeovn er svært viktig for oss, avslutter Salminen.