Dette er fordelene med et dusjkabinett

19 januar 2021

Enten du skal oppgradere badet hjemme eller på hytta, er et dusjkabinett en svært godt egnet - og gir ofte enda større trygghet enn et dusjhjørne med sluk på gulvet. Aurora er en serie med dusjkabinett av den beste kvalitet - les alle fordelene her!

Vi skiller ofte mellom to løsninger på badet: dusjhjørne/nisje og dusjkabinett. Ingen bad er like, og det som er riktig for deg, er kanskje feil for naboen.
 
Forskjellen på dusjhjørne og dusjkabinett
Først en rask oppfriskning. Et dusjhjørne består av to glassdører, mens en dusjnisje består av en dusjvegg som står mellom andre vegger og er en variant av et dusjhjørne. Felles for begge er at du dusjer rett på flisgulvet.

Et dusjkabinett har alle veggene (tre eller fire avhengig av modell) montert rett på et dusjkar slik at du er sikker på at vannet renner ned i sluket.
 
Fordelene ved å velge dusjkabinett
Å velge et dusjkabinett fremfor et dusjhjørne har mange fordeler, men den aller største er kanskje sikkerheten ved å vite at vannet går der det skal, det blir mindre slitasje på badet og sjansen for vannskader er betydelig mindre enn ved bruk av dusjhjørne.
 
Med et dusjhjørne vil du dusje rett på flisene, og over tid vil vannet trenge seg inn rundt sluket, og du risikerer vannlekkasje. Velger du et Aurora dusjkabinett er du sikker på at vannet ikke berører sluk, gulv eller flisene på badet. Du risikerer heller ikke at vannet blir liggende på badegulvet som ofte kan skje, selv med gulvfall.
 
Et dusjkabinett fører også til mindre damp i baderommet. Det aller meste varmtvannet vil kondensere på dusjveggene, og kan enkelt fjernes med en nal. Du slipper også vannsprut på veggene rundt - og dette er veldig viktig da fugene mellom flisene ikke alltid er tette, og med tiden vil slippe inn mer eller mindre vann.
 
- Svært enkelt å installere
Alle dusjveggene på Aurora dusjkabinetter leveres som hele vegger, og er derfor svært enkle å montere, forklarer Alexander Haug fra Sunwind.
 
Selve bærekonstruksjonen er produsert i rustfritt stål som gjør at dusjene vil holde i mange år.

Aurora Round (3).jpeg

Spesialtilpasset hytta - like godt egnet for bruk hjemme
Aurora dusjkabinetter er spesialdesignet av Sunwind for å passe på de fleste hyttebad.
 
- Forskjellen på et hyttebad fremfor et bad hjemme er ofte takhøyden, forklarer teknisk sjef Alexander Haug. Nettopp derfor har alle Aurora-dusjene med ett unntak, en total høyde på 195 cm. Unntaket er Aurora Home som måler 205.
 
Aurora-dusjene har doble skyvedører, og veggene er i klart, herdet glass med en tykkelse på hele 5 mm, og 6 mm på Aurora Round-modellene. Alle Aurora-dusjene kommer med dusjstang, slange og hånddusj.
 
Aurora kommer i tre størrelser: 70 cm x 90 cm, 90 cm x 70 cm, eller 80 cm x 80 cm. Alle duskabinettene er 195 cm høye.
 
Aurora Round kommer i to størrelser: 80 cm x 80 cm eller 90 cm x 90 cm. Også disse er 195 cm.
 
Aurora Home er 90 cm x 90 cm, og 205 cm høyt. Kabinettet har en praktisk sekskantet form, og en lekker dusjsøyle integrert i bakre hjørne.
 
For å finne modellen som er best egnet for deg, er det viktig å ha nøyaktige mål, og en klar idé om hvilke andre elementer som skal inn på badet.
 
Med en dusjpakke - enten dusjpakke Aurora med fotpumpe eller dusjpakke Aurora for 12 Volt, vil du kunne få trykkvann i dusjen også på hytter uten innlagt strøm, vann og avløp.
 
Velg dusjkabinett når du oppgraderer eldre bad
Et dusjkabinett er for de aller fleste den beste løsningen dersom man ønsker å oppgradere et eldre bad uten å måtte totalrenovere. Et dusjkabinett er også en betydelig rimeligere løsning, og er spesielt godt egnet på bad hvor ikke gulvfallet er designet for et dusjhjørne.