Eventyrlige høydepunkter: et tilbakeblikk på 2018

3 januar 2019

I 2018 har sesong 4 av Eventyrlig Oppussing rullet over skjermen. Med god hjelp av Sunwind har Halvor Bakke og gutta pusset opp og oppgradert hele 10 hytter. Vi ser tilbake på noen av høydepunktene med disse før og etter-bildene!

Høsten 2018 startet den fjerde sesongen av det som må være Norges vakreste oppussingsprogram: Eventyrlig Oppussing på TV3. Med på teamet var Sunwind som stilte med produkter, kunnskap og dyktige montører.

Eksotiske hyttedestinasjoner
Halvor Bakke, Gustav Brustad Nilsen og Ole Rosén-Lystrup har reist land og strand for å skape nye ferieparadiser for et knippe heldige hytteeiere.

I den fjerde sesongen tok teamet for seg 10 hytter spredd ut over det ganske land. Felles for de alle var et behov for modernisering og oppussing. For selv om alle hyttene kan skilte med storslått natur rett utenfor vinduet, sto det verre til på innsiden.

Drømmehytte med full oppgradering8V1A9577.jpg
Langt inne i Finnskogen ligger Nøklevann. Der skal hele to hytter pusses opp for et søskenpar med svært forskjellig stil. Den ene hytta gjorde gutta om og ga et lekkert, minimalistisk typisk nordisk preg, mens den andre hytta gikk for den tradisjonelle koselige hytta med varme jord-farger og skotskrutede mønstre som glir rett inn i den laftede hytta.

- Rent og stilig - med en dash av glamour!
I den laftede hytta skal den upraktiske planløsningen på kjøkkenet vike for et nytt og mer brukervennlig kjøkken. Et ønske var å gjøre hytta til samlingsplass for hele storfamilien, og med et større kjøkken med mer benkeplass kan det enkelt lages mat til en hel hær.

Et stort Sunwind gasskjøleskap ble byttet ut med et mindre Ventus-skap som passet perfekt under den nye kjøkkenbenken. I tillegg ble både gasstopp og gassovn bygget inn. Sunwind Chef gassovn er en innbyggingsovn du kan felle inn, den trenger ingen luftespalte rundt. Den lekre Chef gasstoppen ble felt ned i kjøkkenbenken for et moderne og funksjonelt resultat.

Eventyrlig Flisa_095-kopi.jpg

Nye høyder på 900 meter over havetAurora-dusjkabinett-baderomsmøbel.jpg
I Telemark ligger Skandinavias største innsjø på over 900 m.o.h, Møsvatn. For å finne den optimale planløsningen valgte Halvor, Ole og Gustav å snu opp ned på hele hytta.

Kjøkken til soverom, soverom til gangen, bygge en vegg, rive ned en annen… Oppussingen av hytta på Møsvatn er et av de mest ambisiøse prosjektene denne sesongen, og Eventyrlig-gutta ba om hjelp fra Sunwind. Lars fra Sunwind stilte opp sammen med rørlegger fra Comfort Notodden og ordnet bad: på hytta uten innlagt vann og avløp, men med 230 volt monterte Lars en komplett vannpakke 230V, et romslig Aurora dusjkabinett og et lekkert Aurora servantskap og speil i mørk grå - perfekt match til Halvors nordiske noir fargepalett.

Vannet hentes i elven nedenfor hytta, og tømmes i en beholder som ved hjelp av en vannpumpe leder vannet videre til en Oso varmtvannsbereder. På den måten får hytta varmt vann i dusjen, i vasken på badet og i kjøkkenkranen akkurat som hjemme - men helt uten innlagt vann.

- Her snakker vi en litt annen… Luksus! Det er luksus, det her, utbryter en fornøyd hytteeier når Halvor viser det nyoppussede baderommet.

- Det vakreste stedet jeg noen gang har sett
I Sogn og Fjordane, langt fra fastlandet ligger Norges vestligste øygruppe: Utvær. - Dette her er helt spinnvilt vakkert, jeg trodde jeg hadde sett mye vakkert i Norge, men dette tror jeg er - det ER - det vakreste jeg noen gang har sett! Utbryter Halvor Bakke i det båten nærmer seg øya. Interiøret i hytta derimot, var langt fra det vakreste han hadde sett.Eventyrlig på Utvær_329.jpg

Gutta fokuserte på å tilføre nye moderne og funksjonelle løsninger både i ute- og innerom. Det romslige kjøkkenet hadde en lite ideell planløsning, og dette ble et viktig punkt på agendaen. Halvor ønsket mer benkplass, romslige underskap og en luftig sommerlig følelse. Sunwind leverte en Chef gasstopp i sort som ble felt ned i den nye kjøkkenbenken.

Familiehytta ble familiens paradis
I sesongens sjette episode gikk turen til Stormen utenfor Kristiansand. Den lille øya lå værhardt og forblåst til med Danmark som neste stopp. Hytta har vært i familien i flere generasjoner, og med både store og små på besøk er det flere behov hytta med dagens standard ikke møter.

230V strøm i stikkontakten - akkurat som hjemme
På Stormen måtte det veggmonterte 12V solcellepanelet ryke da Ole kledde hyttas fasade i speil. Lars fra Sunwind og Robin fra Sunwind Hyttesenter Bromma kom til unnsetning og monterte et splitter nytt 230 volt solcelleanlegg. To store grid-paneler ble plassert på taket, mens regulator, batterier og inverter ble montert inne i hytta.

Tidenes mest upraktiske kjøkken blir oppgradert
Viktigst av alt blir oppussingen av kjøkkenet. - Her er kjøkkenet, ja. Det er jo kanskje tidenes mest upraktiske kjøkken? Spør Halvor retorisk første gang han ser kjøkkenet. En dårlig planløsning, typisk for eldre hytter, må oppgraderes for å øke kjøkkenets funksjonalitet.

For en enda høyere grad av komfort i fritiden blir kjøkkenet utstyrt med et Ventus 100 gasskjøleskap. Den gamle og relativt upraktiske, lille bordkomfyren måtte vike for en splitter ny elegant Chef gasstopp i sort og en Chef innbyggingsovn for gass levert av Sunwind.

8V1A4124(1).jpg

Norges minst besøkte DNT-hytte får et velfortjent løft
I sesongens siste episode får DNT-hytta i Harstad et vel fortjent besøk av Halvor, Gustav og Ole. I et av Harstads mest populære turområder ligger Maistua. Med sine 4-5 overnattinger i året er ønsket om å oppgradere hytta stort slik at hytta når sitt potensialet og lokalbefolkningen får enda en grunn til å dra ut på tur.

8V1A4154.jpg

Slik så Norges minst besøkte DNT-hytte ut før Eventyrlig Oppussing tok tak.

- Dette tror jeg er den styggeste hytta vi har gjort, utbryter Halvor forferdet. - Jeg skjønner hvorfor ingen vil være her! Men det varer ikke lenge. I løpet av de neste dagene omgjøres hytta til en unik perle. Uten tilknytning til vann og avløp, leverte Sunwind en sisterne til oppsamling av vann.

Men etter oppussing, er det trygt å anta at dette vil bli en av landets mest besøkte DNT-hytter!

Eventyrlig Harstad_054.jpg