En unik Elkjøp: Sunwind Hyttesenter Valdres har alt til hytta og hjemmet!

11 november 2017

Midt i "hytteland" finner du Elkjøp Valdres, en helt unik Elkjøpbutikk: butikken på Leira er nemlig også et Sunwind Hyttesenter! Dyktige og trivelige Steinar Stenseth slår gjerne av en prat om alle mulige hytteprodukter.

Det som tidligere het Elkjøp Fagernes flyttet i 2015 de fire kilometerne bort til helt nye og store lokaler på Leira, og heter nå Elkjøp Valdres. Her inne finner du også Sunwind Hyttesenter Valdres med kunnskapsrike Steinar Stenseth i spissen.

Elektrobutikk siden 1970
I 1970 startet Anders Sørflaten en elektrobutikk på Bagn. Nesten 50 år senere har familiebedriften utviklet seg, og i dag sitter Anders på eiersiden av hele 7 Elkjøp-butikker på Vest- og Østlandet. Kronjuvelen er selvsagt på Leira, og er et Sunwind Hyttesenter i tillegg til Elkjøp.

Et naturlig stoppested
Leira er et naturlig knutepunkt i Valdres. Forbi kommer nemlig all trafikk på Europavei 16, og veien til Leirin, Fagernes lufthavn og fylkesvei 51 mot Gol passerer alle det lille tettstedet. Kun fire kilometer fra kommunesenteret Fagernes har det i den senere tid dukket opp flere butikker som gjør Leira til et yndet stoppested for hytteeiere og gjennomreisende.Valdres (9).jpg

- Vi har vel like mange hytter som vi er befolkning, smiler Steinar Stenseth. Sunwind Hyttesenter Valdres ligger midt i hjertet av et av landets største hytteområder, og hos Steinar står hytteeierne for 50% av alle omsatte varer.

- Det er rundt 18.000 her, så hvis vi sier det er like mange hytter, og gjennomsnittlig kanskje 2 personer på hver hytte, er det klart vi har en del folk innom, smiler Steinar. Han er alltid blid og lett å prate med - slikt blir det lykkelige kunder av:

- Vi har mange lojale hyttekunder som kommer innom for stort og smått. Det er alltid hyggelig å få et godt og personlig forhold til kundene, og selv når vi tror at vi kjenner alle hytteeierne, dukker det stadig opp nye kunder som er interessert i løsningene våre, sier Steinar.

Gode på service - på verksted og ute i fjellet
I tillegg til et eget serviceverksted, hender det titt og ofte at Steinar sender ut kollega Tom Myrheim på både levering av varer, montering- og serviceoppdrag. Når folk tilbringer avslappende dager på hytta hele sommeren, jobber Tom eksklusivt ute på hyttene med montering og service.

I tillegg til den høye servicegraden med tilbud om varelevering og ferdig montering, har de et eget serviceverksted hvor gutta skrur på varer og utfører service på eldre produkter.

- Landets flotteste utstilling
- Butikken er jo helt utsøkt, her finner du helt klart en av landets aller flotteste Sunwind-utstillinger, skryter Odd Huse i Sunwind. Som selger i midt-Norge har han sett tusenvis av butikker over flere tiår - han vet altså hva han snakker om.

Det mangler heller ikke på dyktige fagfolk i butikken. Steinar har jobbet i hytteavdeling han i dag leder siden 2003, og med sin spesialkompetanse på hytteprodukter og gode løsninger tilpasset individuelle behov er han mannen å ta en prat med. Han jobber tett sammen med Stian, og sammen er de to Sunwind Hyttesenter Valdres sine hyttespesialister.

På spørsmål om Steinar har et yndlingsprodukt, eller et tema han synes er morsommere å snakke om enn andre, må han tenke seg godt om:

- Jeg er like glad i alle produkter, og vil helst snakke om alt, smiler han. - Det er ikke ett produkt jeg synes er morsommere enn noe annet, jeg snakker like gjerne om LED-pærer og toalettløsninger som solenergi eller vannopplegg.

Valdres (7).jpg

Fortsatt størst på solenergi
Hos Sunwind Hyttesenter Valdres er målet selvsagt at du skal ha samme komfort på hytter uten strøm som du har hjemme. Skreddersydde løsninger tilpasset den enkeltes behov er blant Steinars spesialiteter, og selv om han ser at flere og flere hytter i Valdres-området får innlagt strøm, er interessen for solenergi konstant.

- Jeg ser at flere hytter får innlagt strøm nå, men hver gang det noen faller fra, dukker noen nye opp, forteller Steinar. - Markedet holder seg stabilt, interessen er stor uansett.

Høy teknisk kompetanse
Steinar Stenseth er selv fra Etnedal øst i Valdres, og du må lete lenge etter en mann med større lokal kunnskap enn ham. Før han ble Valdres store hytteekspert jobbet han som bonde. Nabo Anders Sørflaten overtalte Steinar til å bytte beite, og 14 år senere er han bedriftens fremste på alt av utstyr til hytta.

- Steinar har vært lenge i gamet, og kjennetegnes enkelt og greit av hans høye tekniske kompetanse. I tillegg er han alltid imøtekommende overfor kundene sine, den høye servicegraden er helt fenomenal. Det er ikke mange butikker som leverer varen, monterer den ferdig, og drar ut i timesvis på hyttefelt for å utføre service, forteller Nils Vøllestad i Sunwind.

Sunwind Hyttesenter
Elkjøp Valdres er et Sunwind Hyttesenter. Hos ditt lokale Sunwind Hyttesenter vil du finne svært produkttekniske ansatte med en høy servicegrad. Sunwind Hyttesentre er jevnlig til opplæring hos Sunwind, og er våre aller nærmeste samarbeidspartnere.

Valdres (1).jpg