Koketopp gass Chef, sort
Ikke på nettlager
24 august 2020
Hvis du trodde det betydde dårligere komfort å måtte installere en gasskomfyr på hytta må du tro om igjen!
Gasskomfyrer har en unik egenskap, nemlig full kontroll over varmen. Dette er grunnen til at de profesjonelle kokkene foretrekker gassbluss når de lager mat.
Faktisk er det flere og flere som velger å installere gassbluss også hjemme. På en propankomfyr med åpne bluss kommer varmen spontant, og den lar seg regulere fra meget svak til meget sterk på et øyeblikk.
En annen fordel er at komfyren er kald i det øyeblikk du stenger av blusset igjen. Kontrollen over matlagingen er derfor optimal, faktisk mye bedre enn på elektriske kokeplater som holder mye lenger på varmen.
Stekeovnen fungerer like fint, men denne krever litt mer øvelse av brukeren. Den som har vært henvist til gårsdagens gassfyrte stekeovn har kanskje erfart at det var vanskelig å få topp resultat, undervarmen ble gjerne for sterk og kunne svi maten under.
Heldigvis er de fleste moderne gassfyrte stekeovner så godt konstruert at dette ikke er noe problem lenger. Du får nå jevn og fin varme, innebygd termostat gjør det også mye enklere i dag. Det finnes likevel noen få enkle knep du bør merke deg før du setter i gang med din nye propanstekeovn: