Urnorsk Elgburger

30 januar 2023

Digg burger med kjøtt fra skogens konge!
En saftig viltburger av elgkjøtt med stekt champignon og tyttebærdressing fremhever den gode viltsmaken. En real elgburger er super mat for de fleste og passer perfekt for sultne turgjester rundt bålpanna. 

Elgburger

Elgburger eller elgkarbonade
Hamburgerbrød
Crispy salat
1-2 store champignon
Krydderurt Turkrydder

Fremgangsmåte:
  1. Start med å skjære opp og stek på forhånd champignon hjemme eller over en stekepanne på bålpanna.
  2. Sleng over elgkjøttet på risten til bålpanna og la burgeren godgjøre seg på begge sider over flammene. Når det nærmer seg slutten, slenger du på burgerbrødet og griller det fort på hver side.
  3. Legg ferdig grillet champignon oppå burgeren for en liten oppvarming, og krydre med litt krydderurt turkrydder, turkrydder er en økologisk krydderblanding fra Urnorsk-bonden Fjellurt. Turkrydder er ekstra godt egnet til kjøtt tilberedt over bålet!.
  4. Legg crispy salat i bunnen av burgerbrødet, legg på burgerkjøttet med champignon og hell over tyttebærdressing.

Tyttebærdressing

1 dl rørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy
2 dl rømme
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen tyttebær og rømme og smak til med salt og pepper.
  2. Dressingen kan gjerne lages i god tid før kjøttet skal over bålpanna og oppbevares kjølig.
  3. Den beste dressingen til viltkjøtt!

20230128_161313.jpg

Les mer